dimarts, 12 de maig del 2009

Educàlia

Educàlia és un web idoni per treballar a l'educació infantil ja que ofereix molts temes i recursos per treballar. No només està destinat als infants o joves (de 3 a 18 anys) i professorat sinó que a més a les famílies. Dóna l'oportunitat a totes les persones de participar en els continguts, ja que utilitza una metodologia oberta, interactiva i dinàmica.


Educàlia s'estructura en dos grans apartats: Educàlia Infantil i Primària que s'adreça als nens de 3 a 12 anys, els seus pares i mestres, i Educàlia Secundària que ho fa als estudiants i professors de l'Ensenyament Secundari. També hi ha mòduls d'accés restringit als membres de la comunitat educativa i mòduls lliures. Les zones restringides requereixen claus d'accés individuals i l'acceptació d'un codi ètic regulador de les relacions entre els membres de la comunitat.


Educàlia Infantil ofereix un apartat de jocs interactius on es treballen diferents temes. Un d'ells és el joc del cos humà. Aquí els infants han de col·locar diferents òrgans del cos en el lloc corresponent, i depenent del nivell -fàcil o difícil- el nombre d'òrgans augmenta. A més, aquest joc és interessant perquè nomena el trasplantament d'òrgans i ens pot ajudar per introduir aquest tema.



Aquest web es pot treballar a l'aula, al racó d'informàtica..., allà on l'infant pugui accedir a l'enllaç i jugar individualment o per parelles. El joc permet que l'infant conegui la resposta immediatament, ja que els òrgans canvien de color si estan correctament col·locats. Treballar-ho per parelles dóna l'oportunitat de verbalitzar els noms dels òrgans i la seva situació fent que l'infant ho interioritzi de manera més dinàmica.

Educàlia, a més a més, ofereix un apartat de tallers i projectes on el professorat pot participar i/o utilitzar a la seva aula.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada