dilluns, 18 de maig del 2009

WebQuest Loren Cabezuelo: El cos humà

Una WebQuest és una activitat de recerca guiada amb recursos a internet, que té en compte el temps de l’alumne. És un treball col·laboratiu del qual cada persona es fa responsable d’una part. Obliga a la utilització d’habilitats cognitives d’alt nivell i dona prioritat a la transformació de la informació.Les WebQuests són activitats col·laboratives que presenten un tema, sovint controvertit, misteriós, curiós, engrescador o atractiu i una proposta de treball on la font d’informació és Internet i on el procés és tan important o més que el resultat final.

A grans trets una WebQuest parteix de la definició d’un tema o objectiu per part del mestre, amb un llistat de recursos seleccionats relacionats amb el tema, per afavorir la consulta orientada dels alumnes. Aquests han de realitzar una tasca assequible i interessant que orienti la recerca. Per a fer el treball, els alumnes en grup o individualment han d’assumir rols diferents i han d’intercanviar material i opinions entre ells.

La webQuest que presento a continuació és una web en castellà creada per Loren Cabezuelo que permet el infants d’educació infantil aprendre de manera divertida i engrescadora el diferents continguts sobre el cos humà.

En l’apartat de tasques, trobem diferents activitats per treballar diferents aspectes relacionats amb el cos humà com els óssos, els músculs i els sentits.

En la presentació de les activitats sempre fa una breu explicació sobre el tema a treballar, amb preguntes i explicacions divertides i entenedores per els infants.

A més, també explica curiositats al final de la pàgina sobre el nostre cos que els infants poden intentar provar com: que no podem esternudar amb els ulls oberts, que tenim més de 100.000 cabells el nostre cap, que si arruguem el nostre seny unes 2000 vegades ens sortiria una arruga, etc.

En l’apartat d’activitats, per treballar els cinc sentits, proposa una sèrie d’activitats relacionades amb cada sentit. Per treballar la vista, proposa una imatge d’un infant dins una bombolla de plàstic perquè els infants l’observin i expliquin el que ells veuen. Per treballar l’oïda, penja una foto d’una nena celebrant l’aniversari i una altre apartat amb la música de l’aniversari feliç, i pregunta els infants que li estan cantant a la nena.
Per treballar el tacte fa una breu explicació sobre aquest sentit i proposa que els infants es dibuixin la seva mà en un full blanc i experimentin tocant diferents objectes de l’aula.
Per l’olfacte també fa una breu explicació i proposa una sèrie d’elements que els infants han d’olorar amb els ulls tapats per tal d’endevinar-los.
Per últim, per treballar el gust fa un breu descripció i proposa que els infants intercanviïn el seu esmorzar per tal de provar coses diferents.

A més d’aquestes activitats, la web proposa diferents enllaços on els infants poden trobar jocs i explicacions sobre el cos humà.

Personalment crec que és una pàgina divertida per els infants, on es poden trobar diferents activitats per treballar el cos humà. Tot i això, trobo que falten recursos i jocs perquè els infants puguin treballar directament en la webQuest, ja que la majoria d’activitats només dona les consignes però alhora de realitzar-les s’han de fer a l’aula sense l’ordinador.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada