dilluns, 4 de maig del 2009

L'Edu365.cat

Edu365.cat és un portal educatiu d’Internet destinat a infants de diversos cicles escolars, des de infantil fins a batxillerat i/o cicles formatius.

Nosaltres, ens centrem en l’apartat d'Educació Infantil. En aquest espai hi ha diversos àmbits d’activitats: jocs, dibuix i pintura, vídeos, matemàtiques, llegir i escriure, el cos, poesia, musica i entorn. A més, també hi ha un apartat de contes i de petites històries.



L’apartat més adient per al nostre bloc és el cos, on podem trobar activitats diverses relacionades amb el tema que tractem. Dins d’aquest apartat trobem cinc subapartats: “canvia de cara”, “carnaval”, “Flipbook”, “Anem...” i “Sàlix i els sentits”.

“Canvia de cara” consisteix en canviar parts de la cara: forma, cabells, celles, ulls, nas, bigoti i boca. Tot això, ens permet treballar la diversitat a l’aula, fent fixar-se als infants en les diferències que hi ha entre tots ells i fent-los reflexionar sobre que cap persona és igual i que cadascú té el seu propi cos.

En “Salik i els sentits”, els infants a través del programa JClic han de resoldre una sèrie d’activitats. Aquestes es divideixen segons els cinc sentits: vista, oïda, olfacte, tacte i gust, i els nens i nenes han de relacionar cada sentit amb la imatge corresponent d’en Salik, a partir de puzles, relacions d’imatges, etc.

Els tres subapartats restants els podem ficar dins d’un mateix sac ja que es treballen els mateixos aspectes. A “Carnaval” i “Anem...” es presenten una nena i un nen completament despullats i, l’infant els ha de vestir lliurement amb la roba que hi ha a l’armari. Amb aquestes activitats treballem directament el tipus de roba que cal posar-se segons la ocasió o segons el context. I, indirectament, es treballa el vestir-se, és a dir, a quina part del cos cal posar cada peça de roba. Per exemple: un mitjó en el peu, un barret al cap...

D’altra banda, en “Flipbook”, se’ns presenta un personatge disfressat amb el cos dividit en tres parts: cap, tronc i cames i peus. A mida que es va clicant es va canviant la disfressa. Els infants han de fer la correlació correcte de cada disfressa, és a dir, les tres parts del cos del personatge han de portar la mateixa vestimenta.

El que es treballa directament és la correlació correcte de les tres parts del cos segons la disfressa, i indirectament, el que es treballa són les tres parts bàsiques del cos: cap, tronc i cames i peus.

Com podem veure, Edu365 ofereix una gran quantitat d’activitats referents a molts àmbits de l’ educació infantil. A més, són activitats que es poden treballar individualment o per parelles, afavorint, així, la conversa o verbalització entre els infants i/o amb la mestra.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada