divendres, 15 de maig del 2009

webcilp, una eina per a l'educació

Webclip, una eina indispensable per a l'educació del futur.

Webclip és un portal televisiu i un directori multimèdia de contingut alhora formatiu, informatiu i d'entreteniment que ha estat creat i pensat per facilitar l'accés dels nens i nenes, joves i de tots aquells que participen en el projecte educatiu de la nostra societat, als continguts d'Internet.

Amb aquest directori, permanentment actualitzat, es pretén crear una eina pedagògica tant per a l’alumnat, com per al professorat, i, naturalment, per a pares i mares compromesos amb l'educació dels seus fills. Aquest directori es va omplint a partir del contingut del programa de televisió del K3 que porta el mateix nom. Cada dia se selecciona i es comenten diverses pàgines web, mostrant la manera més ràpida de treure profit del contingut, del disseny, de la utilitat, de la originalitat, dels recursos, del nivell acadèmic, etc. La selecció de pàgines web està relacionada amb el contingut curricular de les diferents àrees i nivells educatius actuals.

L'objectiu del projecte és que els més joves de la nostra societat i els que els eduquen es familiaritzin amb les Tecnologies de la Informació i la Comunicació i en especial amb Internet com a recurs educatiu. Un seguiment periòdic del programa Webclip o una consulta sistemàtica del directori ajuda, sens dubte, a estalviar temps i recursos a les escoles, ja que els alumnes naveguen amb un objectiu determinat. Així mateix, estimula mestres, pares i mares i alumnes en l'ús de l'ordinador com a eina educativa.

Aquest directori, igual que el programa de televisió, Webclip, ha esta produït per Televisió de Catalunya, S A amb l'assessorament i el suport del Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya i en col·laboració amb Pandora Box i CCRTV Interactiva.

Creiem que és un bon portal ja que prioritza els aspectes educatius que hi podem trobar i pel fet que és molt motivador i divertit pels infants perquè parteix d’un món (el K3 de la televisió) que no els és desconegut. També perquè és una web oberta ja que la pot visitar tothom, perquè és interactiva ja que potencia l'intercanvi d'experiències, i perquè és dinàmica ja que els seus continguts augmenten, progressen i milloren amb la col·laboració de tothom.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada