dilluns, 4 de maig del 2009

Creació d’una proposta d’ús educatiu del programa Kid Pix

Introducció



La nostra proposta, basada en el programa educatiu Kid Pix, està encarada a tractar el cos humà, les seves parts i les accions que es poden fer amb ell. Amb aquesta proposta, els infants podran conèixer les característiques del programa i fer un ús més autònom del recurs, i aprendre d’una manera divertida aspectes sobre el tema a treballar.

Elaboració de la proposta

- La proposta està adreçada a un grup de nens i nenes a finals de P4.

Capacitats:

o Relació entre l’acció a realitzar i el context.
o Discriminació dels personatges.
o Identificació de les accions amb el propi cos.
o Utilització d’un recurs didàctic i tecnològic.

Objectius:

o Reconèixer les accions que es poden fer amb el cos.
o Saber escollir els personatges adients sobre el tema que estem tractant (el cos humà).
o Contextualitzar el personatge segons l’espai i el so.
o Gaudir de l’activitat.
o Fer un ús correcte de l’ordinador i del recurs didàctic.
o Verbalitzar amb el company/a les possibles accions dels personatges.

- La nostra proposta s’emmarca dins de l’àrea 1. Descoberta d’un mateix i dels altres, del currículum d’educació infantil, pel tema que estem tractant: el cos humà i les seves parts. A més, s’emmarca, també, en l’Àrea 3. Comunicació i llenguatges pel fet d’utilitzar els recursos tecnològics de l’escola.

- La proposta està pensada per realitzar-la amb els infants distribuïts per parelles.

Nosaltres com a mestres posaríem a l’abast dels infants el programa educatiu Kid Pix i li donaríem les instruccions següents:

Com estem treballant el tema del cos humà, les parts que té i les accions que es poden fer amb ell, els infants partint d’un espai de fons hauran de buscar les animacions i els sons que més s’adeqüin al context. Les imatges de fons estaran prèviament escollides per nosaltres per afavorir que els personatges triats pels infants tinguin relació amb el cos humà.

Per exemple, donat el fons d’un camp de futbol, els infants hauran de buscar l’animació del futbolista jugant amb una pilota i un so d’aplaudiments. D’aquesta manera, el personatge queda ben contextualitzat i reflexa perfectament l’acció que es pot fer amb el cap i les cames.

Un segon exemple, és la diapositiva amb un fons d’un escenari. Els infants, en aquest cas, hauran de buscar l’animació d’una noia ballant, ja que mou tot el cos, triant una música de flamenc i aplaudiments.

I per últim, una altra diapositiva a fer, partint d’un fons d’un parc amb arbres i un estanc, els infants podrien buscar la animació d’un nen llegint un llibre amb el so d’un riu i d’ocells piulant.
Les diapositives dels infants no han de ser exactament les mateixes que hem posat d’exemple, hem de deixar que l’infant imagini la situació sempre i quan la relació entre personatge – espai – so sigui coherent.

- El material necessari serà el programa educatiu Kid Pix i un ordinador.

- Autores del treball:

o Míriam de la Vega.
o Carlota Martin.
o Aranzazu Monroy.
o Montserrat Peracaula.



15 comentaris:

  1. Crec que l'activitat és original i està bastant bé, tot i que el fet d'haver de contextualitzar els personatges no crec que estigui del tot relacionat amb el cos.

    Potser seria millor alguna activitat en què es veiés millor el cos humà i es poguessin treballar millor les parts.

    Aquesta activitat sembla més relacionada amb els oficis, i en cas de voler-ho fer així, es podria relacionar amb el metge.

    ResponElimina
  2. Penso que la proposta en general és correcta. En tot moment es contextualitza, és a dir, es deixa molt clar que és una activitat adreçada a infants de P4. A més, les àrees i els objectius queden ben especificats. Per últim, només dir que especifiquen de manera molt detallada el camí a seguir per arribar a elaborar l’activitat que proposen.

    ResponElimina
  3. Penso que és una proposta molt adequada al grupo d'edat, P4.
    Els objectius que es proposen són correctes i estan ben argumentats, i adequats a la proposta.
    Les àrees que es treballen són les correctes referent a la proposta.
    Crec que és una activitats molt motivadora pels infants.

    ResponElimina
  4. L'activitat és original i interessant.
    Els objectius i els aspectes a treballar crec que són adequats a l'edat.

    ResponElimina
  5. Aquesta activitat queda molt ben estructurada i està bé tractar el tema del cos humà en diferents aspectes de la vida.

    ResponElimina
  6. nenes! em sembla genial la proposta! crec que feu treballar molt als nens els programa i de tal manera que s'exploten molt les possiblitats que es donen en el programa!
    El que diu la Laia, però , jo també opino que és així. Potser tracta més el tema dels oficis, tot i que aquest també implica accions corporals, però jo potser hagués fet alguna cosa més com posar un dibuix del cos humà i fer buscar als nens diferenst objectes, com menjar, o unes sabates, i que els nens ho enganxéssin amb la part del cos que és relaciona.
    tot i aixó trnu a dir que m'agrada molt l'activitat perqué es fa treballar molt als nens amb el programa!

    una dels BOMBERS!

    ResponElimina
  7. Penso que l'activitat està bé.
    Es contextualitza de manera clara per a quina edat va dirigida, l'àrea per la qual es proposa i els objectius queden bastant clars.

    També considero, com la Laia que faltaria potser una activitat en que es treballes més concretament les diferents parts del cos humà per veure-ho més clar.

    ResponElimina
  8. Hola!
    M'ha agradat molt la vostra proposta.
    L'explicació està molt ben estructurada i clara, no us deixeu cap aspecte.
    A més, els nens hauran d'utilitzar bastant el programa perquè hauran de buscar els dibuixos que s'acordin a cada escenari.

    ResponElimina
  9. Crec que és una bona activitat per fer que el nen es contextualitzi amb cada situació, però no acabo de veure una relació directa amb el cos humà. Es podria aprofitar per vestir els personatges que surten i d’aquesta manera si que treballarien directament el cos humà.
    Per altra banda crec que han assolit i especificat molt bé totes les capacitats i objectius.

    ResponElimina
  10. Hola noies!
    M’ha agradat la vostra proposta, és original i permet identificar clarament els moviments del cos, em sembla molt ben trobada!
    Com a proposta final estaria molt bé que els nens i nenes realitzessin els mateixos moviments que els “videos” del futbolista i de la noia que balla, d’aquesta manera seria més dinàmica!
    Per cert, està molt ben organitzada i explicada!

    ResponElimina
  11. També penso, com altres companyes, que també podrieun treballar les parts del cos. Fent una introducció de perquè serveixen cada part del cos.

    ResponElimina
  12. Genial noies! Res a dir està de conya! A més es pot completar gravant ells els sons adients, per tant té molt de joc. Felicitats

    ResponElimina
  13. Una activitat original, està molt ben explicada i queda clar quines parts del currículum treballa. Aquesta activitat pot ser molt amplia i per tant donà molt de joc, i un cop realitzada l'activitat es podria fer una seqüencia de tots els montatges que han fet els nens i nenes, per poder veure que aportat cada nen i nena.

    ResponElimina